LA COMUNIDAD: de film

EEN ZEER GESLAAGD PROJECT!

We hebben met de groep een fantastisch project gedraaid. Woensdag 22 juni zal er om 19:00 op het Caland Lyceum in Amsterdam een presentatie zijn van een mooie film die Greg over het project heeft gemaakt. Wilt u ook komen, mail dan naar:
peruexposure@gmail.com

La Comunidad Trailer

LA COMUNIDAD DE NIÑOS SAGRADA FAMILIA

We zijn nu een week op bezoek bij la Comunidad. Er is veel veranderd in vier jaar. In positieve zin. Er zijn veel sponsors bijgekomen en zo zijn er veel dingen gerealiseerd. Bijna onperuaans in wat voor tempo dat is gebeurd.

EIGEN SCHOOL

Zo is de tweede verdieping van de school af en zijn de lessen daar begonnen. Dat betekent dat de kinderen niet meer naar een school buiten la Comunidad hoeven, waar ze veel werden gediscrimineerd. Daarnaast trekt la Comunidad goede docenten aan die pedagogisch goed zijn opgeleid.

NAAIATTELIER

Ook het naaiattelier is af en is volop in gebruik. Ze maken hele mooie dingen en wij zijn waarschijnlijk in staat om met het sponsorgeld een speciale computer inclusief printer te sponsoren en een speciaal apparaat waarmee ze elastische stof kunnen bewerken. Dit zal ervoor zorgen dat de productiemogelijkheden enorm toenemen. Ook de skills die kinderen krijgen om met deze apparaten te werken biedt hen aanzienlijk meer kans op de arbeidsmarkt.

DISCRIMINATIE

We hebben ervaren dat discriminatie echt een groot probleem in Peru is, vooral in Lima. Dat maakt la Comunidad extra speciaal, omdat hier meer dan 800 kinderen in harmonie bij elkaar leven uit alle delen van Peru (de woestijn, het platteland, de bergen en de jungle). Wat dat bereft voelen wij ons hier als groep , met 9 verschillende afkomsten als een vis in het water.

Wordt vervolgd...







Beste familie, vrienden en geïnteresseerden.


De groep is weer compleet! Shanice voelt zich weer fit en heeft er superveel zin in.

De afgelopen dagen hebben we een indruk gekregen van Lima:

Heel druk, groot, warm, geen huis is afgebouwd, zoveel te zien, overal kleine winkeltjes en mensen die van alles verkopen, al het verkeer rijdt kris kras al toeterend door de straten.

In de wijk waar we verblijven komen geen toeristen en zijn wij een attractie. Vergeleken de Peruanen zijn wij net reuzen en de blonde haren en blauwe ogen van sommigen van ons hebben ze nog nooit in het echt gezien. Mensen maken foto's, spreken ons aan of roepen naar ons. Wij maken van deze aandacht gebruik om het tehuis, La Comunidad de ninos Sagrada Familia, onder de aandacht te brengen. We spelen muziek op straat, dansen en praten met iedereen die geïnteresseerd is. We krijgen hele goede reacties!

Er wordt veel gelachen, de sfeer is top, het Spaans gaat steeds beter en de spanning voor vertrek neemt toe.

En nu is het zover. Over een paar uurtjes gaan we naar la Comunidad! Hoe zullen de kinderen op ons reageren? Wat staat ons te wachten?

Sommigen van ons liggen te slapen en hebben een zware nacht gehad. Naphur heeft zelfs een paar keer overgegeven en voelt zich beroerd. Zal iedereen vandaag mee kunnen?


Druk op de foto voor meer impressies van de afgelopen dagen.

Geplaatst en geschreven door TOETOE

Geplaatst en geschreven door TOETOE
Jamila en Saskia kijken uit over de Matsjoe Pietsjoe in Peeroe



Beste familie, vrienden en geinteresseerden (12/12/2010)

2 Dagen onderweg en al weer veel gebeurd. Een klein verslag:

Vertrek vanaf schiphol. Veel familie en vrienden om uit te zwaaien. Op Schiphol voelt Shanice zich niet lekker. De meiden in de groep zijn nerveus in het vliegtuig. Spanning voor de reis? Nee hoor, Louis Suarez van Ajax zit zit in vliegtuig. Het gaat niet goed met Shanice. Meer pijn en overgeven. Saskia maakt gebruik van deze situatie om telkens met het kotszakje via de eerste klas langs Suarez te lopen (heel charmant, met een zakje kots langs je idool :)

Eenmaal aangekomen in Madrid bemachtigen sommigen een handtekening. Juanita gaat uit haar dak! Een handtekening voor haar zoon!

Een stuk minder leuk is dat het echt niet goed gaat met Shanice. Ze moet vak voor de vlucht mee met een arts voor controle of ze wel mee mag vliegen.

Toen moesten we instappen. Jasper en Shanice nog niet terug. Stress. Vasthoudendheid. We gaan niet zonder hun. Jamila gebruikt nog haar "mijn veter zit los" tijdrektaktiek , maar het mag niet baten. In het vliegtuig teleurstelling. Maar dan komen ze toch. Wij blij, Shanice niet. Ze moet toch weer overgeven. De Captain besluit dat ze niet mee mag vliegen. Ze blijft samen met Jasper in Madrid en kunnen de volgende dag vliegen als het beter gaat.

Klik op de foto hieronder voor meer foto's van de eerste dagen. De sfeer is top, maar hoe zal het verder gaan met Shanice en Jasper...





DE KINDEREN VAN LA COMUNIDAD 2006 / 2007



Deze foto is gemaakt tijdens de kerstvakantie in Peru. Van de 500 kinderen kregen deze kinderen niet de kans om kerst thuis met familie te vieren. Gelukkig biedt la Comunidad een plek voor deze kinderen waar zij zich veilig voelen en zich kunnen ontwikkelen. Hun eigen grote familie! Klik op de foto voor een filmpje over ons project en liefde.


INHOUD VAN DIT BLOG

Door naar beneden te scrollen kunt u de volgende informatie vinden:

1) SPONSORS PEP!
2) WAT DOEN WIJ IN PERU?
3) WAT DOEN WIJ IN NEDERLAND?
4) WIE ZIJN WIJ?
5) MEER OVER PEP (O.A. SPONSORVOORWAARDEN)




1) SPONSORS

Hieronder volgen de hoofdsponsors en sponsors van ons project. Wij en kinderen van la Comunidad zijn hen zeer dankbaar!
OOK SPONSOR ZIJN VAN ONS PROJECT?
Scroll helemaal naar beneden voor de mogelijkheden!



HOOFDSPONSOR PEP

HOOFDSPONSOR PEP
HOE WILD IS DAT! MEGEGAN HEEFT DEZE SUPERTOFFE HOOFDSPONSOR BINNENGEHAALD! (klik op het plaatje voor WILDFM))

HOOFDSPONSOR PEP

HOOFDSPONSOR PEP
AL JAREN STEUNT TUINCENTRUM OSDORP ONS PROJECT. EEN GOEDE TROUWE SPONSOR! (klik op het plaatje voor tuincentrum osdorp)

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR
Fitness specialist in Amsterdam Osdorp

HOOFDSPONSOR

HOOFDSPONSOR
Ontdek wat jij kunt bereiken












ANDERE BELANGRIJKE SPONSORS VAN ONS PROJECT



Naast alle mensen die geld hebben geschonken aan het project, de hoofdsponsoren Wild FM en Tuincentrum Osdorp, zijn wij de volgende mensen enorm dankbaar voor hun gulle donatie waarmee heel veel bereikt kan worden:

1) T. Bervoets

2) Boretti

3) C. Platell

4) Thura Newmedia

5) Leo Polakhuis

6) klas 3H4 van het Calandlyceum

7) Stichting Casa Luna

8) De Rietveldschool (groep 5/6)

9) Stichting Eigenwijks

10) Hockeydames veteranen B Badvoevedorp

11) L.V Thuiri Adrian de Ridder

12) Prick van Wely

13) A Yaghdi

14) HIMB

15) J.M. Heinemeyer de bergkoning

16) Paashazen T. Kunst en J. Nijnens











2) WAT DOEN WIJ IN PERU?

Tijdens ons bezoek zetten onze deelnemers zich in bij het opknappen van verschillende onderdelen van La Comunidad, organiseren ze met leeftijdsgenoten van La Comunidad leuke activiteiten voor de kleinere kinderen en delen met leeftijdgenoten ervaringen uit om daar in de toekomst gebruik van te kunnen maken.

We vieren kerst met de kinderen die niet de gelegenheid hebben om thuis met ouders en familie kerst te vieren. Wij hebben vernomen dat ons bezoek aan La Comunidad de kinderen een enorme "boost" geeft om bijvoorbeeld Engels te leren en zich enorm gesteund voelen (iets wat de autoriteiten van Peru helaas nog steeds nalaten of zelfs tegenwerken).

Kortom, in onze ogen zijn wij bezig met een succesvol project dat kansen en hoop biedt aan kinderen die dat verdienen (zoals alle kinderen). De manier waarop wij steun bieden (kleinschalig en persoonlijk) schijnt de meest effectieve (ook financieel) manier van ontwikkelingshulp te zijn.

We hopen dat jij ons project kan steunen in de vorm van een eventuele financiële steun of het doorgeven van de boodschap aan om zo de steun van ons project te verbreden.

HIERONDER KUNT U DE FOTO'S EN BERICHTEN BEKIJKEN DIE TIJDENS ONZE REIS IN PERU GEMAAKT WORDEN.



MAARTEN DE VOS (WERELDREIZIGER EN DOCENT OP DE VRIJE SCHOOL IN BERGEN) BEZOEKT LA COMUNIDAD!

Maarten de Vos (wereldreiziger en vriend van Jochem van Gemerden, een van de begeleiders van PEP) is samen met lieve Kirsten naar Peru gegaan om de verhalen over la Comunidad zelf te kunnen ervaren.

"La Commidad, een plek waar je jezelf kunt zijn, waar je kan ontvangen en geven. Waar geleerd wordt en waar kinderen een toekomst hebben. Iedereen zorgt voor la Commidad en la Commidad zorgt ervoor dat het blijvend en beter wordt. Draag je steen bij voor veel kinderen die een waardige toekomst verdienen. Ervaar en ontdek. Het is een grote en mooie ervaring!"

Hieronder een aantal mooie foto's van hun bezoek aan la Comunidad uit de zomer van 2009.

Groet Maarten de Vos



DE VADER VAN LA COMUNIDAD

DE VADER VAN LA COMUNIDAD
Miguel, de man waar het allemaal begon. Een man van weinig woorden, maar grote daden! Lees het verhaal onderaan dit blog.

MIGUEL AAN HET WERK

MIGUEL AAN HET WERK
Naast al het werk dat Miguel verricht om ervoor te zorgen dat de kinderen onder andere elke dag genoeg te eten hebben, goed onderwijs kunnen volgen en dingen leren die ervoor zorgen dat de kinderen uiteindelijk sterk en bekwaam genoeg maakt om een eigen leven op te bouwen, is hij het liefst met de kinderen zelf om met hen te praten, te luisteren en te steunen waar mogelijk.

HOGEROP

HOGEROP
Dit meisje krijgt via la Comunidad en uw steun de kans om deze grote stap te nemen richting een beter bestaan.


3) WAT DOEN WIJ IN NEDERLAND?

HET DOEL VAN ALLE ACTIES DIE WIJ IN NEDERLAND ONDERNEMEN IS:
HET OPHALEN VAN GELD
WERVEN VAN SPONSORS
HET GOED LEREN KENNEN VAN ELKAAR (de meeste leerlingen kenden elkaar niet persoonlijk voor het project)
HET ERVAREN OM JEZELF BLOOT TE STELLEN (EXPOSURE) AAN JE EIGEN OMGEVING EN VREEMDE SITUATIES.
HIERONDER VOLGEN EEN AANTAL ACTIES DIE WIJ HEBBEN ONDERNOMEN.

Een jaar lang hebben we met de groep onder andere de wc's verzorgd bij tuincentrum osdorp, tuinen opgeknapt, nieuwjaarsrecepties verzorgd, garderobe diensten aangeboden, flessen ingezameld, folders rondgebracht, flyers gelopen, presentaties gehouden, geholpen in het Leo Polak huis (een huis voor dementerende ouderen), voetbalpools georganiseerd, en hebben nota bene twee docenten van het Caland de hele dag in een paashaaspak lesgegeven, op school rondgelopen en paaseitjes verkocht om aandacht te trekken voor het project .
HIERONDER EEN AANTAL FOTO'S (ALS U OP SOMMIGE FOTO'S KLIKT, DAN ZIET U EEN FILMPJE):



PEP IN ACTIE

PEP IN ACTIE
Surfen in Zandvoort, om op een andere manier kennis met elkaar te maken.

ALLEN JONG VAN GEEST!

ALLEN JONG VAN GEEST!
Pep organiseerde een middag voor de lieve mensen van het Leo Polak Huis in Amsterdam. Het was een hele speciale dag.

FLESSEN VOOR LA COMUNIDAD!

FLESSEN VOOR LA COMUNIDAD!
Afgelopen weekend mochten wij een dag bij de C1000 bij het flesseninleverpunt staan om bonnetjes van mensen te ontvangen die daarmee ons project steunen. DANK AAN IEDEREEN DIE ZO VRIENDELIJK WAS OM DE FLESSEN TE DONEREN!

NIEUWJAARSRECEPTIES ORGANISEREN.

NIEUWJAARSRECEPTIES ORGANISEREN.
Lissa schenkt zwaar geconcentreerd een nieuwjaarsborrel in. Kunnen wij iets voor u betekenen in ruil voor een donatie aan het project? Laat het ons weten en mail naar: peruexposure@gmail.com

Het zonnetje Melissa brengt de hapjes rond

Melissa poetst voor geld!

Melissa poetst voor geld!
Het oppoetsen van de vele lokalen voor de open avonden van het Calandlyceum is een van de acties binnen school om geld op te halen voor het project.Het PEP team wordt op school voor meerdere acties ingezet om geld op te halen voor la Comunidad.

Open avonden van het Calandlyceum

Open avonden van het Calandlyceum
Shanice en Fatimatou geven voorlichting over ons project.

bloemen beertjes hartjes voor valentijn

bloemen beertjes hartjes voor valentijn
Saskia en Laura tijdens de Valentijnverkoop. Menig leerling werd tijdens Valentijn verrast door de PEPPERS met een presentje van een vriend, vriendin of geheime geliefde. Een Roos betekent een kerstdiner voor een kind van la Comunidad.

GARDEROBEDIENSTEN AANGEBODEN DOOR PEP

GARDEROBEDIENSTEN AANGEBODEN DOOR PEP
Kevin, Melissa en Fatimatou verzorgen van de garderobe tijdens een schoolfeest op het Calandlyceum. KLIK OP DE FOTO VOOR EEN INTERVIEW MET NAPHUR, TESS EN LISSA!!!

Meneer Kunst en Nijnens als PAASHAAS

Meneer Kunst en Nijnens als PAASHAAS
De hele dag hebben deze toppers van docenten van het Caland Lyceum (meneer Kunst en meneer Nijnens) om ons project te steunen zich in een paashaaspak gestoken om geld op te halen. Ze hebben de hele dag als paashaas voor de klas gestaan :)

Catering tijdens rapport vergaderingen

Catering tijdens rapport vergaderingen
PEP zorgt ervoor dat de docenten goed gestemd blijven door ze allerlei lekkere dingen aan te bieden tijdens de rapport vergaderingen van het Calandlyceum. Hier zie je Melissa geconcentreerd aan het werk.

Catering tijdens "Music 4 you" en "So you think you can dance".

Catering tijdens "Music 4 you" en "So you think you can dance".
Naphur staat zenuwachtige Jochem (een van de begeleiders van het project) bij voor zijn optreden tijdens "Music 4 you" waar wij de drankjes hebben verzorgd.

Music 4 you

Music 4 you
Jochem treed op en vergeet helemaal door de zenuwen PEP te noemen... Wat een gemiste kans. Wel om kunnen lachen achteraf. "Dat gaat me dus nooit meer gebeuren..." aldus Jochem die met Music 4 You op het Calandlyceum het bekende nummer 'tijd genoeg', van legendarische Nederandse ska band Doe Maar zong.


4) WIE ZIJN WIJ?

ONZE GROEP BESTAAT UIT 15 PERSONEN
6 LEERLINGEN VAN HET CALANDLYCEUM.
4 LEERLINGEN DIE HUN OPLEIDING OP HET CALANDLYCEUM MET SUCCES HEBBEN AFGEROND.
3 DOCENTEN VAN HET CALANDLYCEUM
DE EIGENAAR VAN CALANDFIT (VOORMALIG DOCENT OP HET CALANDLYCEUM EN MEDEOPRICHTER VAN DE STICHTING EXPOSURE PROJECTEN CALAND)
EN EEN TALK , TEVENS CAMERAMAN, INTERVIEWER EN EDITOR VAN DE FILM DIE OVER LA COMUNIDAD GEMAAKT GAAT WORDEN.
ZE STELLEN ZICH AAN U VOOR
(klik op de foto voor persoonlijk contact via facebook)


SJAKIE!

SJAKIE!
"Sjakie" Kevin van Hagen (Eigenaar van sportschool Calandfit, begeleider). Gaat voor de derde keer naar la Comunidad. 'Ik heb daar aan den lijve ondervonden dat delen beter is! Het is bijzonder om te zien hoe kinderen die zo weinig hebben (velen zelfs geen familie) in staat zijn om alles met elkaar te delen". Klik op de foto voor contact en meer info.

Joshi!

Joshi!
Jochem van Gemerden (Docent L.O. Calandlyceum, begeleider). Gaat voor de derde keer naar La Comunidad. "Het is fantastisch te ervaren hoe deze kinderen zo blij zijn met alles wat ze toekomt. Ze hebben mij geleerd dat het 'er voor elkaar zijn' en 'het bijdragen aan elkanders geluk' werkelijk gelukkig maakt. There's no way to happiness. Happiness is the way (The Buddha)." Klik op de foto voor meer info.

Birdman

Birdman
Jasper Vogel (begeleider, docent Maatschappijleer Calandlyceum, Basketbaltrainer, geboren 22-02-1982). It's not whether you get knocked down, it's whether you get up."

Juanita Bonita (J.B.)

Juanita Bonita (J.B.)
Juanita Benschop (Docent wiskunde Calandlyceum). 'Zorg goed voor elkaar'.

Gouwe Greg

Gouwe Greg
Greg is Spaans maar woont al lange tijd in Nederland en gaat mee als tolk. Daarnaast gaat hij ook mee als filmer om een documentaire te maken over de reis. motto: "the more you know, the less you need"

Dappere Demi

Dappere Demi
Demi Kropholler (Opleiding voor onderwijsassistente). "Ik ben gek op kinderen. De kinderen van la Comunidad verdienen als elk kind zoveel mogelijk liefde en aandacht!" Klik op de foto voor meer info!

Melige Melissa

Melige Melissa
Melissa van Bodegraven (6e klas). "Live, learn, laugh, love." Klik op de foto voor meer info en contact!

Nijvere Naphur

Nijvere Naphur
Naphur (geboren in 1992, leerling van het Caland Lyceum). "Share your luck, it's free to give, but even better to receive!" Klik op de foto voor contact en meer info!

Stoere Saskia

Stoere Saskia
Saskia Bertolini (geboren 28/08/1994 5e klas). "Wie niet probeert, zal nooit te weten komen." Klik op de foto voor contact en meer info

Gekke Tess

Gekke Tess
Tess Glastra van Loon (6 VWO Calandlyceum). Klik op de foto voor meer info!

Lieve Shanice

Lieve Shanice
Shanice Moreno (geboren in 1992, leerling op het Caland Lyceum). "Echt geluk is mensen gelukkig kunnen maken en slechts daarvan volkomen gelukkig kunnen worden!" Klik op de foto voor contact en meer info!

Toetoet!!!

Toetoet!!!
Fatimatou, die hier haar vriendin naar de zee toe rolt (geboren in 1994 en leerling van het Calandlyceum). "Life is a gift. Never forget to enjoy and bask in every moment you are in." Klik op de foto voor contact en meer info!

Megegan Jaan

Megegan Jaan
Megegan Saleh (vorig jaar geslaagd voor Gymnasium en wil nu op ontdekkingsreis). Klik op de foto voor meer informatie en contact.

Geintje konijntje

Geintje konijntje
Jamila Yaghdi (opleiding SPW, sociaal pedagogisch werk)

STEUN LA COMUNIDAD DE NINOS SAGRADA FAMILIA!!!

STEUN LA COMUNIDAD DE NINOS SAGRADA FAMILIA!!!
Jochem met kinderen tijdens het tweede bezoek aan La Comunidad 2006 / 2007 (klik op de foto voor het eerste deel van de 7 delig filmpje over ons vorige bezoek aan La Comunidad)






6) MEER OVER PEP (O.A. SPONSORVOORWAARDEN)

14 december 2010

Beste familie, vrienden en geïnteresseerden.

De groep is weer compleet! Shanice voelt zich weer fit en heeft er superveel zin in.
De afgelopen dagen hebben we een indruk gekregen van Lima:
Heel druk, groot, warm, geen huis is afgebouwd, zoveel te zien, overal kleine winkeltjes en mensen die van alles verkopen, al het verkeer rijdt kris kras al toeterend door de straten.
In de wijk waar we verblijven komen geen toeristen en zijn wij een attractie. Vergeleken de Peruanen zijn wij net reuzen en de blonde haren en blauwe ogen van sommigen van ons hebben ze nog nooit in het echt gezien. Mensen maken foto's, spreken ons aan of roepen naar ons. Wij maken van deze aandacht gebruik om het tehuis, La Comunidad de ninos Sagrada Familia onder de aandacht te brengen. We spelen muziek op straat, dansen en praten met iedereen die geïnteresseerd is. We krijgen hele goede reacties!
Er wordt veel gelachen, de sfeer is top, het Spaans gaat steeds beter en de spanning voor vertrek neemt toe.
En nu is het zover. Over een paar uurtjes gaan we naar la Comunidad! Hoe zullen de kinderen op ons reageren? Wat staat ons te wachten?
Sommigen van ons liggen te slapen en hebben een zware nacht gehad. Naphur heeft zelfs een paar keer overgegeven en voelt zich beroerd. Zal iedereen vandaag mee kunnen?

Druk op de foto voor meer impressies van de afgelopen dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten